Juntament amb Mercabarna, es troba el Mercapeix, un majorista distribuidor de peix i marisc arreu d'espanya.
En arribar estavem esperant 2 monitors al Mercapeix, un edifici amb sales interactives especialment preparades per l'acolliment de les escoles.
Vam entrar i van començar a explicar, en una sala súper ben equipada els diferents tipus de peixos que hi ha: peixos, moluscos, crustacis juntament amb el seu habitat. La sala estava decorada com si fos el fons marí.
Després de l'explicació hi havien una sèria de jocs per veure si s'havien assolit els coneixements.
En la sala número 2 hi havia una peixeteria (de plàstic) on els nens podien comprar i simular un mercat. Una balaçna enorme on es donava el pes dels nens en peixos: 1 nen, per exemple, en Marc, equivalia a un lluç, una tonyina i una capsa de gambes. També van fer experiments amb peixos mort per veure com eren per dins i com funcionaven.
Aquesta sortida val la pena des de tots els sentits: les activitats molt dinàmiques i treballades, adient pels nens en aquest cas de 3r, i un material educatiu molt bo.
Del mar a casa nostre: la cuina
El fons marí
- Tipus de peixos i el seu habitat.
- La pesca i el tipus de pesca ( amb videos, jocs, i eines reals: vaixells, el port, la llotja...
- Mercat a l'engròs, majoristes i minoristes.
- Visita amb els nens a les piscines amb diferents crustacis vius. Van explicar que cada peix necessita una temperatura del mar diferent segons d'on vé. Van poder agafr bous de mar, cabres de mar, llagostes i llamàntols vius.
Després, en un altre espai preparat, els cuiners de Mercapeix van prepara diferents tipus de peix cuinats perquè els nens tastéssin els diferents tipus de peix que podem trobar. Al final de la sortida es va fer una activitat de repàs i els nanos van tornar contents cap a casa.
Valoració:
Trobo que és un lloc molt adient, on es pot experimentar de manera molt dinàmica i divertida diferents assignatures com ara el medi, les ciències socials i familiaritzar als infants amb el medi que els envolta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario